Fit op kantoor: alle tips op een rij

Zitten kan zwaar zijn voor de gewrichten en de wervelkolom. Bij deze een paar goede tips om het voor de wervelkolom dragelijk te houden.

Tip 1: Sitting is killing

Bij weinig beweging voel je je meestal slechter. Ik raad je dan ook aan om veel te bewegen gedurende de dag. Zodoende vermindert er constante druk op de gewrichten, stimuleer je de doorbloeding en hou je je spieren actief.

Tip 2: De beste zithouding is een bewegelijke zithouding

Verander je houding elke tien à vijftien minuten. Kleine veranderingen zorgen al voor grote verschillen.

Tip drie: Sla de benen niet over elkaar

Dus hou beide voeten stevig op de grond.

Tip vier: Je heupen moeten iets hoger uitkomen dan je knieën

Je benen moeten dus iets naar beneden hellen.

Tip 5: Voorkom een ingezakte houding

Steek je hoofd niet te ver naar voren. Zorg ervoor dat je hoofd in één lijn is met je nek en de rest van de wervelkolom.

Tip zes: Hou je schouderbladen naar achteren en naar elkaar toegetrokken

Denk dat je als het ware een pen moet vasthouden tussen je schouderbladen. De spieren tussen de schouderbladen zijn dus actief. Breng je schouders ook niet omhoog maar hou ze ontspannen omlaag.

Tip 7: Je rug heeft een S-vormige curve

In de onderrug is deze licht gehold. Het teveel hollen en bollen van de onderrug kan slecht zijn voor druk op je gewrichten. Kantel je bekken zodanig dat je recht zit en focus op een neutrale holling van de onder rug.

Tip 8: Hou je buikspieren actief

Met andere woorden: de buikspieren zijn licht aangespannen. Je spant je buikspieren aan, net alsof je een lichte klap zou kunnen opvangen in de buik. Span ook niet te hard, want je moet een normale buikademhaling blijven houden. Actieve buikspieren zijn essentieel voor een gezonde rug.

 

Of deel dit artikel via Whatsapp
.